اعضای هیئت علمی - دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشیار
تاریخ بهروزرسانی: 1404/02/18
صدیقه وحدت
دانشکده ادبیات و علوم انسانی / گروه زبان انگلیسی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
بررسی نگرش زبان آموزان دو زبانه و سه زبانه نسبت به استفاده از راهبردهای واژگانی: تمرکز بر سطح بسندگی زبان انگلیسی
مژده گودرزی 782 -
تاثیر تکالیف همگرا و واگرا بر مهارت گفتاری زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی با ویژگی های شخصیتی متفاوت
ژاله افشاری بهبهانی زاده 782 -
دیدگاه معلمان زبان انگلیسی در مورد رویکرد متفکرانه آموزش زبان در تدریس دبیرستانهای عراق
مریم طعمه علیوی 781 -
تاثیر دو رویکرد تکلیف محور و موقعیتی بر آموزش اصطلاحات نظامی انگلیسی به کارکنان نیروی زمینی ارتش ایران
کامران پایه دار 781 -
بررسی تاثیر یاریگری همسان و غیر همسان بر پیشرفت واژگان و درک مطلب زبان آموزان عراقی
امنه رشید محی 781 -
تاثیر راهبرد پی ام آی بر مهارت گفتاری انگلیسی و خودکارآمدی دانش آموزان مدارس مقدماتی عراق
زهراء هادی یاسر 781 -
تاثیر راهبردهای آموزش مشارکتی و رقابتی بر مهارت نوشتاری زبان آموزان ایرانی سطح متوسط آزمون آیلتس
حسین ولی زاده خیرابادی 781 -
تاثیر بازگویی محتوای سخنرانی تد بر عملکرد گفتاری و تنش در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی زبان آموزان ایرانی
عسل عامری 780 -
بررسی رابطه بین ترجیحات سبک یادگیری و پیشینه ملیت: مطالعه موردی دانشجویان زبان انگلیسی ایرانی و عراقی
فائزه محمدنژاد 780 -
تاثیر آموزش مجازی بر صحت گفتاری زبان آموزان ایرانی دارای ویژگی های شخصیتی متفاوت در دوران همه گیری کرونا
ایمان قاسمی عدیوی 779 -
بررسی نگرش معلمان و دانش آموزان عراقی نسبت به کتاب انگلیسی ششم ابتدایی با توجه به رویکرد فعالیت محور در یادگیری زبان
کاظم سعیدی 778 -
تعیین نیازهای زبانی و طراحی کتاب درسی انگلیسی تخصصی برای دانشجویان ایرانی مقطع ارشد فیزیولوژی ورزشی
نیلوفر بینا 778 -
ارتباط بین استفاده از الگو های راهبردی یادگیری زبان، سال دانشگاه و جنسیت: مورد زبان آموزان افغان
وحیدالرحمن کریمی 778 -
تعیین نیاز های زبانی و طراحی کتاب درسی انگلیسی تخصصی برای دانشجویان ایرانی مقطع ارشد تاریخ ایران باستان
اسرا بصیری 778 -
بررسی تاثیر طول واحدهای تی و مدت زمان مکث بر درک مهارت شنیداری: مطالعه موردی زبان آموزان در کانون زبان ایران
مهدی صبا 777 -
تاثیر استفاده از وایت برد تعاملی بر ارتباط کلامی زبان آموزان ایرانی در اهواز
مهرداد مختاری 775 -
تاثیر تلگرام بر یادگیری و یادداری دانش باهم آیی کلمات در بین دانش اموزان ایرانی پایه سوم دبیرستان
فرهاد مزارعیان خواه 775رشد سریع نرم افزارهای تلفن همراه و دسترسی مداوم به اینترنت فرصت های فزاینده ای را برای یادگیرندگان فراهم آورده تا مستقل ازمکان و زمان باشند. در این زمینه˓ مطالعه اخیر کوشیده است تا تاثیر نرم افزارتلگرام بر یادگیری و نگاهداشت با هم آیی واژگان در بین فراگیران دبیرستانی آموزش زبان انگلیسی در ایران را بررسی نماید. برای نیل به این هدف˓ 40 نفر آزمودنی( که مهارت آن ها توسط آزمون مهارت زبانی تضمین گردید) انتخاب و بصورت تصادفی به دو گروه مساوی شامل 20 نفر آزمودنی گروه شاهد و 20 نفر آزمودنی گروه آزمایش تقسیم شدند. جهت کاهش میزان تاثیر دانش قبلی با هم آیی واژگان یک هفته قبل از شروع جلسات آموزشی پیش آزمونی به آزمودنیها داده شد. در جلسات آموزشی ازمودنی های گروه آزمایش بر روی موبایل یا تبلت خود اپلیکیشن تلگرام نصب کرده بودند درحالیکه گروه شاهد اجازه نصب هیچ نرم افزاری نداشتند. در پایان جلسات آموزشی مشابه پیش آزمون˓ پس آزمونی معلم ساخته راجع به باهم آیی واژگان به آزمودنی ها داده شده تا میزان پیشرفت آن ها در جلسات آموزشی سنجیده شود. در پایان برای اطمینان از اینکه ایا آزمودنی ها در هر دو گروه به لحاظ آماری متفاوت عمل کرده اند نمونه ای از تی تست مستقل ارایه شد. همچنین برای مشخص نمودن میزان تاثیر جلسات آموزشی تی تست مقایسه ای بین نمرات پس ازمون و پیش آزمون هر دو گروه جداگانه اجرا گردید. تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت معناداری بین عملکرد گروه آزمایش و شاهد البته به نفع گروه آزمایش وجود دارد که تاثیر تلگرام بر بهبود باهم آیی واژگان در بین دانش آموزان ایرانی را تایید میکند. این مطالعه به طور ضمنی بدین مفهوم است که تلگرام به عنوان یک اپلیکیشن نوظهور موبایل فواید آموزشی فراوانی دارد و همچنین آموزش زبان انگلیسی را بطور موثری بهبود می بخشد. بنابراین˓ پیشنهاد می گردد دبیران زبان انگلیسی فرصت ها و امکاناتی را برای فعال کردن این شبکه اجتماعی در برنامه درسی آیتده مهیا نمایند.
-
بررسی و تحلیل نیاز زبانی دانشجویان رشته علوم در کلاس های انگلیسی با اهداف ویژه
سهراب بهمنی نیا 774هدف این پژوهش بررسی و تحلیل نیازهای زبانی دانشجویان رشته های علوم در کلاس های "زبان انگلیسی با اهداف ویژه" در مقطع کارشناسی می باشد. هاوت (1984) معتقداست درس انگلیسی با اهداف ویژه به فعالیتی مهم در حوزه آموزش انگلیسی به عنوان زبان خارجی یا زبان دوم مبدل شده است. در تعریف درس انگلیسی با اهداف ویژه، توجه به نیازسنجی مفهومی بسیار کلیدی است. ونیازسنجی سنگ بنای درس انگلیسی با اهداف ویژه است(رابینسن، 1991). این پژوهش براساس تحلیل کمی-کیفی و استفاده از پرسشنامه و مصاحبه طراحی شده است. 100 دانشجوی رشته های علوم شامل دانشجویان رشته های شیمی، فیزیک و زیست شناسی به همراه 10 نفر از اساتید درس زبان انگلیسی بااهداف ویژه از دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت تصادفی به عنوان شرکت کنندگان در این تحقیق اتخاب شدند. بمنظور بررسی تفاوت بین دیدگاه های دانشجویان و اساتید در زمینه نیازهای زبانی از آزمون خی دو استفاده شد. نتایج نشان داد که نظرات دانشجویان و اساتید در این زمینه گاهی متفاوت است. اساتید به روشنی از مهارت های زبانی دانشجویان ناراضی بودند. دانشجویان نیز به نوبه خود انتقادهایی درباره روش تدریس، تعداد زیاد دانشجویان، زمان کم آموزش، و میزان پیشرفت خود داشتند. همچنین، دانشجویان به مشکلاتی همچون دایره لغات اندک، تلفظ اشتباه، گرامر ضعیف و آموزش معلم-محور اشاره کردند. مهارت های خواندن، گفتار، نوشتار و شنیدن به ترتیب به عنوان مهمترین نیازهای زبانی انتخاب شدند. اهمیت توجه اساتید و طراحان دوره ی زبان انگلیسی با اهداف ویژه به نیازها و خواسته های دانشجویان بمنظور آماده سازی هرچه بهتر آنها برای استفاده از زبان انگلیسی در حرفه های آینده شان از نتایج این پژوهش است.
-
تاثیر ویژگیهای شخصیتی برون گرایی/درون گرایی و جنسیت زبان اموزان ایرانی بر راهبردهای نوشتاری
مرجان مهرداد 774چکیده
به نظر میرسد که طی سالهای اخیر مقالات مرتبط با یادگیری زبان بیشتر بر روی عواملی متمرکز شده اند که بر روی استفاده از راهبردهای یادگیری زبان توسط زبان اموزان تاثیرگذار هستند. از جمله این عوامل میتوان به سن، جنسیت، ویژگیهای شخصیتی، انگیزه و سبکهای یادگیری اشاره کرد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر احتمالی ویژگیهای شخصیتی برون گرایی/درون گرایی و جنسیت دانشجویان ایرانی بر روی راهبردهای نوشتاری است. شرکت کنندگان شامل پنجاه نفر از دانشجویان سال دوم رشته های مترجمی و زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز میشد. از شرکت کنندگان خواسته شد تا دو پرسشنامه را تکمیل کنند. پرسشنامه اول تست شخصیت ایسنک بود که میزان برون گرایی و یا درون گرایی فرد را مشخص میکرد و پرسشنامه دوم، پرسشنامه راهبردهای نوشتاری (انابلن کابرجاس پنولاس،2013) نام داشت که طبق ان راهبردهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگرفتند مشخص میشد. طی تحلیل داده ها از طریق نرم افزار اس پی اس اس مشخص شد که میان برون گرایی/درون گرایی، جنسیت و استفاده از راهبردهای نوشتاری ارتباط خاصی وجود ندارد. میتوان اینطور نتیجه گرفت که داشتن ویژگیهایی همچون اجتماعی بودن و خوش مشربی تنها بر روی مهارتهای گفتاری تاثیرگذاراست و تاثیر چندانی بر روی یک مهارت ذهنی نظیر استفاده از راهبردهای نوشتاری ندارد. بر اساس نتایج بدست امده در این تحقیق مدرسان زبان انگلیسی میتوانند اموزش راهبردهای نوشتاری را بر اساس وجود هر گونه تفاوت میان زبان اموزان دختر و پسر با ویژگیهای شخصیتی متفاوت تنظیم کنند.
-
تاثیر تعامل درون گروهی در فیسبوک بر مهارت گفتار دانشجویان درونگرا و برونگرای زبان انگلیسی
سلامی-فاطمه 773با توجه به ابتکارات تاثیرگذار که پیرو شکلگیری شبکههای اجتماعی- بهویژه فیسبوک- در روابط اجتماعی پدید آمده، پژوهندگان حوزهی زبانشناسی کاربردی علاوه بر پژوهشگران رشتههای دیگر، درصدد کشف راههایی جهت بهرهوری از این شبکهها هستند. پژوهش حاضر احتمال وجود رابطه¬ای بین تعاملات گروهی در فیسبوک و مهارت گفتاری دانشجویان زبانآموز حد متوسط در دانشگاه شهید چمران اهواز و جهاد دانشگاهی را مورد تحقیق قرار می¬دهد. ابتدا، خصیصههای شخصیتی شرکتکنندگان با استفاده از پرسشنامه شخصیتی آیزنک شناسایی شد. سپس مصاحبهای طبق قالب IELTS به عنوان پیش¬آزمون برگزار گردید. در مرحلهی دوم پژوهش، شرکتکنندگان در گروهی در فیسبوک عضو شدند و بهمدت دوماه به تعامل پرداختند و بعد از آن مصاحبهی پس¬آزمونی برگزار شد. بهمنظور واکاوی تفاوتهای معنی¬دار در کارکرد شرکتکنندگان از منظر تولیدات زبانی و دقت دستوری، از آزمون علامت زوج-نمونهای استفاده شد. مقدار p بهدستآمده برای درونگراها و برونگراها بهترتیب 109/0 و 008/0 بود که نشان از تاثیر قابل ملاحظه¬ی دوره¬ی آزمون¬گری بر کارکرد برونگراها و ناکارآمدی این دوره برای برای زبانآموزان درونگرا داشت. یافتههای مربوط به گروه فیسبوک همچنین بیانگر افزایش تعاملات معنی¬دار زبان¬آموزان به زبان مقصد می¬باشد، لیکن از افزایش تعاملات معنیدار زبانآموزان به زبان مقصد می¬باشد، لیکن تنها برونگراها در انتقال آموختههاشان به گفتار موفق بودند. مجموعه یافتههای این پژوهش صحهگذار بر این مطلب است که چنانچه ارتباطات رایانهمحور در برنامههای آموزشی گنجانده شود، در امر آموزش زبان تسهیلاتی حاصل میگردد. با این وجود، پژوهشهای بیشتری بایست در این حوزه انجام پذیرد تا درکی روشنتر از رابطهی بین تعاملات نوشتاری و گفتاری بدست آید.
-
تدریس داستان کوتاه از طریق آگاهی افزایی و تاثیر آن بر خواندن و درک مفاهیم زبان آموزان ایرانی
فرزاد قنبرنژادامینجان 773سالهاست ادبیات تا حد زیادی از برنامه های آموزش زبان انگلیسی حذف شده است. با این حال، جایگاه ادبیات در برنامه های آموزش زبان خارجی به تازگی تبدیل به بحثی داغ شده است. برخی معتقدند ادبیات بر یادگیری زبان تاثیری ندارد و برخی اعتقاد دارند که ادبیات می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر چه فواید استفاده از متون ادبی در کلاس های آموزش زبان انگلیسی در حال حاضر به طور گسترده ای شناخته شده ،ولی تا کنون هیچ روش پذیرفنه شده خاصی برای اجرای این برنامه طراحی نشده است. در حال حاضر، در ایران توجه اندکی به استفاده از متون ادبی در کلاس های زبان انگلیسی شده است. با در نظر گرفتن مسئله فوق ، مطالعه حاضر به دنبال انجام تحقیقی در مورد نحوه استفاده از متون ادبی به خصوص "داستان کوتاه" و سطح کاربرد آنها در کلاس های آموزش زبان در ایران است.مطالعه حاضر تاثیر استفاده از آگاهی افزایی در آموزش داستان کوتاه را مورد بررسی کرده و تاثیر آن را بر مهارت خواندن و درک مفاهیم زبان آموزان ایرانی مورد ارزیابی قرار داده است.54 زبان آموز سطح متوسط به پایین بزرگسال از یکی از آموزشگاههای زبان در اهواز انتخاب شدند. از آنها یک آزمون مهارت "سطح تسلط به زبان انگلیسی" گرفته شد. 30 نفر از زبان آموزان، بر اساس نمراتشان به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. زبان آموزان انتخاب شده بین 20 تا 30 ساله بودند. سپس شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند یک گروه آزمایش ( 15نفر)، و یک گروه گواه (15 نفر). در این مطالعه، از پنج داستان کوتاه استفاده شد. در گروه گواه، داستان های کوتاه با استفاده از روش های معمول تدریس شد، این در حالی است که گروه آزمایش همان داستان ها را با استفاده از شیوه های مختلف آگاهی افزایی از قبیل تدریس عناصر داستان کوتاه، برجسته کردن لغات کلیدی و غیره فراگرفت. هر داستان کوتاه در یک جلسه به طور جداگانه به هر یک از دو گروه تدریس شد. در پایان هر داستان کوتاه، از هر دو گروه آزمون درک مطلب گرفته شد. از شرکت کنندگان هر دو گروه خواسته شد تا داستان کوتاه مورد نظر را بخوانند و به پرسش های چندگزینه ای درک مطلب (که توسط محقق طرح و اعتبارشان تایید شده بود) پاسخ دهند.در نهایت، داده های جمع آوری شده توسط آزمون تی تحلیل شد و مشخص گردید که گروه آزمایش عملکرد بهتری داشته اگرچه این برتری معنادار نبود.
-
تاثیر آموزش استنتاجی و استقرایی دستور زبان بر سبک های شناختی وابسته- ناوابسته به زمینه دانشجویان ایرانی
پورمرادی-وحید 773روش های آموزشی استنتاجی– استقرایی اغلب در آموزش دستور زبان به کار گرفته می شوند. در کنار این موضوع همیشه بحث های وسیعی در مورد اینکه کدام روش آموزشی برای زبان آموزان بهتر است صورت گرفته است. بنابرین این کار تحقیقی سعی کرده تاثیر آموزش استنتاجی و استقرایی گرامر را بر روی یادگیری دستور زبان دانشجویان ایرانی رشته زبان انگلیسی با سبک های شناختی وابسته و نا وابسته به زمینه را کشف کند. شرکت کننده گان در این تحقیق 82 دانشجوی سال اول (مذکر و مونث) رشته زبان انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز بودند. در ابتدا یک تست مهارت انگلیسی تافل اجرا شد تا همگن سازی شرکت کننده گان انجام گیرد. دوم یک تست تصاویر در هم آمیخته اجرا شد تا شرکت کننده گان بر طبق سبک های شناختی وابسته به زمینه و ناوابسته به زمینه غربال شوند. سوم آنها یک پیش آزمون را پشت سر گذاشتند، سپس دوره آموزشی را گذراندند و در نهایت آنها در امتحان پس آزمون شرکت کردند. سپس اطلاعات گردآوری شده از طریق محاسبه آماری تست نمونه های مستقل تی تجزیه و تحلیل شدند. یافته های این کار تحقیقی نشان داد که هیچ تفاوت معناداری یبن سبک های شناختی وابسته- مستقل از زمینه در یادگیری دستور زبان از طریق سبک های آموزشی استنتاجی و استقرایی وجود ندارد. علاوه بر این آنالیز اطلاعات از طریق محاسبه آماری تست نمونه های زوج (تست زوجی) هنگامی که شرکت کننده گان مونث و وابسته به زمینه بودند روش آموزشی استنتاجی را موثر نشان داد، در صورتی که روش آموزشی استقرایی در یادگیری دستور زبان هر دو جنس مذکر و مونث موثر واقع شد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که هنگامی شرکت کننده گان مونث با سبک شناختی مستقل از زمینه بودند، روش آموزشی استنتاجی برای یادگیری گرامر موثر واقع شد و این در حالی بود که همین روش آموزشی بر شرکت کنندگان مذکر با سبک شناختی مستقل از زمینه موثر واقع نگردید.
-
ارزیابی پویا از دانش با هم آیی کلمات در بین زبان آموزان دبیرستانی ایران
یزدان بخش-هاجر 773ارزیابی پویا که ریشه در نظریه اجتماعی فرهنگی ویگوتسکی دارد بر این باور است که نقص های موجود در شیوه های سنتی ارزیابی زبان را بهبود بخشد . ارزیابی پویا به تازگی به حوزه ی مطالعات یاگیری زبان دوم راه یافته است. پژوهش حاضر به بررسی تفاوت حاصل از اجرای ارزیابی پویا و ارزیابی غیر پویا از دانش باهم آیی لغات پرداخته است. برطبق هدف پژوهش، 39 زبان آموز دو کلاس سوم دبیرستان با رده ی سنی 16تا 17 سال در پژوهش شرکت کردند. دو کلاس به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. در ابتدای پژوهش یک آزمون به منظور سنجش سطح دانش فعلی با هم آیی لغات شرکت کنندگان به عنوان پیش آزمون اجرا شد. بعد از آن، گروه آزمایش به مدت هشت جلسه بر اساس اصول ارزیابی پویا آموزش دیدند در حالی که شرکت کنندگان گروه گواه تنها معنای کلمات را در روال کلاس های معمولی مدرسه دریافت کردند. در آخر، بعد از اتمام جلسات آموزشی ، پس آزمون اجرا شد. نتایج تحقیق نشان داد که ارزیابی پویا تاثیر معناداری بر روی یادگیری دانش باهم آیی کلمات دارد و گروهی که بر طبق اصول ارزیابی پویا سنجیده شدند نسبت به گروه دیگر عملکرد بهتری داشتند. نتایج این پژوهش پیشنهادات مفیدی برای زبان آموزان، معلمان و ارزیابی کنندگان به همراه دارد.
-
کاربرد کامپیوتر در بهبود مهارت درک شنیداری زبان انگلیسی دانش آموزان ایرانی دوره متوسطه
مریم عیدی پور 773توسعۀ سریع فناوری¬های مدرن، محققان، و معلمین زبان را بر آن داشته است که به دنبال روش¬های جدیدتری برای استفاده از این فناوری ها در محیط کلاس درس باشند، و محیطی عاری از استرس برای یادگیری زبان ایجاد کنند. هدف از این مطالعه بررسی تفاوت¬های بین دو شیوۀ تدریسِ درک مطلبِ شنیداری، یعنی «یادگیری زبان به کمک کامپیوتر» (CALL) و «روش سنتی»، به دانش¬آموزان دوره اول متوسطه در ایران است. همچنین، این مطالعه قصد دارد نقش معلم را در کلاس CALL بررسی کند. این مطالعه از نوع تجربی بوده، و در آن، از روش¬های تحقیق کمی استفاده شده است. داده¬های تحقیق ازدو کلاس شامل شصت دانش¬آموز دختر گردآوری شده که در پایۀ هشتم دوره اول متوسطه در دزفول تحصیل می¬کردند. این دو کلاس به دو گروه CALL (30 دانش¬آموز) و گروه سنتی (30 دانش¬آموز) تقسیم شدند. کلاسِ CALL در سایت کامپیوترِ دبیرستان مکتبِ زینب برگزار شد، و کلاس سنتی به شکل متداول در دبیرستان بیدلی تدریس شد. معلم هر دو کلاس یک نفر بوده و مطالب یکسانی در کلاس درس مطلب شنیداری به مدت 4 ساعت در هفته و طی دو ماه تدریس شد. داده¬ها از آزمون مهارت ، پیش آزمون، و پس آزمون مطالب شنیداری و مشاهدات گردآوری شدند. این داده¬ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون T (آزمون t با نمونه¬های جفتی و آزمون t با نمونه¬های مستقل) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تفاوت معناداری بین روش¬های تدریس سنتی و CALL نشان داد. بنابراین، به نظر می¬رسد که روش CALL، در بهبودِ مهارت درک مطلب شنیداری دانش¬آموزان، کارآمدتر از روش سنتی است. علاوه بر این مشاهدات نشان داد ماهیتِ نقش معلم در کلاس CALL در مقایسه با کلاس سنتی تغییر کرده است.
-
تاثیر شخصیت های درون گرا و برونگرا بر خواندن درک مطلب تکلیف محور در زبان آموزان ایرانی
اکبری پردنجانی-حسین 772چکیده:
خواندن متون مختلف روندیست که همه ما تقریبا همه روزه با آن مواجهیم. مطالعات زیادی در زمینه ی یادگیری زبان دوم و خواندن متون در آن زبان صورت گرفته است. اما درزمینه ی رابطه ی بین شخصیتهای فردی و تاثیر آن بر خواندن متن مطالعه چندان زیادی صورت نگرفته است. این امر بخصوص درمورد زبان آموزان زبان انگلیسی در ایران مشهودتراست. باتوجه پیشرفتهایی که در علم روانشناسی صورت گرفته و تاثیری که یافته های جدید این علم بر یادگیری بشردارند بخصوص یادگیری زبان، آگاهی معلمین،اساتید و آموزشیاران زبان از این امر میتواند تاثیر بسزایی در تدریس و تعلیم زبان بخصوص درزمینه آموزش خواندن درک مطلب زبان آموزان داشته باشد. بی شک دانستن این امر میتواند تاثیر بسیار مثبتی نیز بر تهیه و تدوین متون و مطالب درسی جهت آموزش زبان دوم در سیستم آموزشی داشته باشد. متولیان امر در سیستم آموزشی نیز با آگاهی از این امور قادرند هرچه آگاهانه تر به تدوین برنامه های آموزشی بپردازند. دراین تحقیق بر آن است تا تاثیر یکی از جنبه های شخصیتی فردی (برونگرایی و درونگرایی) را بر خواندن درک مطلب زبان آموزان زبان انگلیسی در ایران را مورد مطالعه قرار دهد. شرکت کنندگان دراین تحقیق دانشجویان سال اول دررشته مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه شهیدچمران اهوازهستند. درابتدا یک آزمون مهارت زبان انگلیسی جهت همگن سازی شرکت کنندگان از آنها گرفته میشود. بمنظور همگن سازی تنها شرکت کنندگانی که نمره تست مهارت آنها یک واحد انحراف معیار بالای معدل نمرات هست در تحقیق لحاظ میشوند. سپس پرسشنامه تعیین شخصیت ایسنک (Eysenk) نیز توسط آنها تکمیل می گردد. باتکمیل این پرسشنامه مشخص میشود این شرکت کنندگان برونگرا هستند یا درونگرا. در جلسات بعدی پنج نوع مختلف تست خواندن درک مطلب از شرکت کنندگان گرفته شد. در هر کدام از این پنج نوع تست پنج تکلیف مختلف از شرکت کنندگان خواسته میشود. این پنج تست تکلیف محور عبارت خواهند بود از: تشخیص دیدگاههای نویسنده، تشخیص اطلاعات موجود در متن، آزمون چهارگزینه ای، تکمیل جدول مرتبط با متن،انتخاب تیتر مناسب با متن. پس از انجام تحقیق و تحلیلهای کمی و کیفی آماری مشخص گردید که برونگرا یا درونگرا بودن بر روی انواع تکالیف خواندن درک مطلب تاثیر دارد. منتهای مراتب تحلیلهای دقیق آماری نشان داد که این تاثیر حائز اهمیت نبوده است. بدین معنا که اختلافی که در میانگین نمرات دانشجویان در این دوگروه شخصیتی در پنج نوع تست انجام گرفته بدست آمد بسیار کمتر از مقدار لازم و مشخصی بود که بتوان ادعا کرد که یکی ازاین گروههای شخصیتی عملکرد بهتری دارد. همچنین با مقایسه ی درون گروهی (دو گروه شخصیتی این تحقیق) پنج نوع تست خواندن درک مطلب این نتیجه بدست آمد که دانشجویان عملکرد نسبتا یکسانی در تمامی تستها دارند. در کل ازاین تحقیق نتیجه گیری میشود که درونگرا یا برونگرا بودن تنها میتواند بر مهارتهایی که مرتبط با تعاملات بین فردی و ارتباط برقرارکردن با دیگر افرادجامعه است تاثیرگذارباشد ونه بر مهارتهای مرتبط با خواندن متون نوشتاری.
-
تاثیر استفاده از وبلاگ بر تفکر انتقادی دانشجویان زبان انگلیسی در ایران
اکرم دیانی 772برخی از شبکه های اجتماعی مانند وبلاگ به تازگی از محبوبیت بالایی در میان مردم٬ به ویژه جوانان٬ که علاقه مند به استفاده ازابزارارتباطاتی کامپیوترهستند٬ برخوردارشده است. وبلاگ ابزاری اینترنتی است که اعتقاد بر این است که دارای پتانسیل زیادی برای تسهیل یادگیری در آموزش و پرورش می باشد. هدف از این مطالعه٬ اول٬ بررسی تاثیر وبلاگ به عنوان ابزار الکترونیکی برای ترویج تفکر انتقادی دانشجویان زبان انگلیسی است، دوم، تا چه حد فعالیت وبلاگ می تواند برشاخص های تفکر انتقادی تاثیر بگذارد٬ سوم، بررسی تاثیر وبلاگ در یادگیری گروهی، و در نهایت، بررسی نگرش دانشجویان نسبت به استفاده از وبلاگ در یادگیری زبان انگلیسی می باشد. برای پاسخ به سوالات اول و دوم این پژوهش ، از مدل نیومن، وب و کوکران استفاده شد و برای سوالات سوم و چهارم، پرسشنامه تحقیقی برای تجزیه و تحلیل شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفت. به این منظور، بیست و پنج دانشجوی دختر و پسر از دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شدند. شرکت کنندگان از وبلاگ به عنوان یک ابزار مکمل استفاده کرده و نوشته های خود را در وبلاگی که توسط پژوهشگر طراحی شده است به اشتراک گذاشته اند. این مطالعه نشان داد که وبلاگ نویسی می تواند مهارت های تفکر انتقادی و همچنین مهارت نوشتاری دانشجویان را بهبود بخشد و شرکت کنندگان به نقش بسیار مهم بازخورد هم گروهی ها از طریق نظراتشان پی بردند. نتیجه این مطالعه همچنین نشان میدهد که دانشجویان نگرش مثبتی نسبت به استفاده از وبلاگ در یادگیری زبان انگلیسی دارند و وبلاگ می تواند در کلاس های زبان، به خصوص زبان انگلیسی در ایران محبوب و همه گیر شود.
-
یادگیری لغات آکادمیک زبان دوم از طریق پیامک و مطالعه فردی:مطالعه ای در مورد زبان آموزان مقطع دانشگاه
قدرت اله یوسف وند 772یادگیری از طریق پیامک نقش مهمی در یادگیری لغات دارد. مطالعه فوق تفاوت های موجود در یادگیری از طریق دو روش خودخوان و پیامک را بررسی می کند. این مطالعه همچنین سعی بر آن دارد که تفاوت های موجود در یادگیری مردان و زنان در گروه پیامک را تشخیص دهد. برای رسیدن به این هدف، 40 یادگیرنده زبان انگلیسی از بین 60 دانشجو در مقطع کارشناسی از رشته های مختلف انتخاب شدند. بعد از همگن سازی دانشجویان از طریق آزمون مهارت، آنها را به صورت تصادفی به دو گروه یکسان خودخوان و پیامک تقسیم کرده و سپس آزمون پیش آزمون و بعد از آن آزمون پس آزمون به منظور دریافت مقدار پیشرفت این دانشجویان بر گزار شد. در پایان مطالعه، به گروه پیامک یک نظر سنجی به منظور دریافت عقاید و دیدگاههای این گروه نسبت به این نوع یادگیری داده شد. جالب آنکه بیشتر نظرهای اعلام شده با یادگیری از طریق پیامک موافق بودند. به منظور فهمیدن تفاوت های بین دو گروه فوق، تحلیل آنوا انجام شد. با توجه به نتایج این تحلیل، عملکرد گروه پیامک خیلی بهتر از گروه خودخوان بود. طبق این تحلیل، تفاوت محسوسی بین شرکت کنندگان زن و شرکت کنندگان مرد در مورد یادگیری لغات زبان انگلیسی از طریق پیامک نبود. نتایج برآمده از این مطالعه برای معلمان ایرانی زبان انگلیسی و دانشجویانی که قصد شرکت در آزمون ور.ودی مقطع کارشناسی ارشد مفید می باشد.
-
رابطه بین ویژیگی های شخصیتی زبان آموزان ایرانی و انواع مختلف فعالیتهای شنیداری
فاطمه کمایی 772هدف این تحقیق بررسی ارتباط میان انواع مختلف شخصیت و نحوه ی عملکرد آنها در چهار نوع فعالیت شنیداری در میان زبان آموزان ایرانی است. همچنین، این تحقیق بر آنست که نشان دهد چگونه نوع شخصیت زبان آموزان و ساختار فعالیت شنیداری بر نحوه ی عملکرد آنها تاثیر می گذارد. شرکت کنندگان در این تحقیق،68 زبان آموز ( 29مرد و 39 زن )سطح متوسط بوده که از طریق آزمون تعیین سطح از میان زبان آموزان "کانون زبان خوزستان " اهواز انتخاب شدند. نوع شخصیت شرکت کنندگان در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه ی "پنج فاکتور اصلی شخصیت" تعیین شد. چهار نوع فعالیت شنیداری که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته عبارت بودند از: "شنیدن برای تشخیص حداقل اختلاف"،" شنیدن برای تشخیص نکات اصلی"، "شنیدن برای تشخیص جزئیات"، "شنیدن برای پر کردن جاهای خالی". برای بررسی ماهیت ارتباط میان نوع شخصیت شرکت کنندگان و نحوه ی عملکرد آنها در این فعالیت های شنیداری، ضریب همبستگی پیرسون محاسبه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که فقط میان میزان برون گرایی و نحوه ی عملکرد شرکت کنندگان در فعالیت های شنیداری ارتباطی قابل ملاحظه و منفی وجود دارد. همچنین، نتایج حاصل از پنج رگرسیون چند گانه نشان داد که بالا بودن میزان درون گرایی در میان شرکت کنندگان در هنگام انجام این فعالیت شنیداری یک مزیت محسوب می شود. بر پایه ی نتایج این تحقیق، طراحان کتب و موادآموزشی، معلمان و زبان آموزان می توانند زمینه های یادگیری را به گونه ای فراهم کنند تا فرآیند زبان آموزی در محیطی انجام گیرد که نقش اصلی را در آن خود زبان آموزان ایفا می کنند.
-
آموزش اصطلاحات انگلیسی به زبان آموزان ایرانی به دو شیوه ی ریشه شناسی و معادل فارسی
میترا ابراهیمی 771اصطلاحات که یکی از محورهای مهم زبان انگلیسی هستند، نقش مهمی را در یادگیری و آموزش زبان ایفا میکنند زیرا به صورت مکرر در نوشتار و به ویژه گفتار مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین تدریس اصطلاحات که به زبان آموزان در توانایی گفتار کمک میکند، برای معلمان زبان انگلیسی حائز اهمیت است. این پژوهش، تلاشی است برای بررسی تاثیر دو شیوه ی آموزشی متفاوت (ریشه شناسی و معادل فارسی) در یادگیری اصطلاحات زبان انگلیسی به زبان آموزان ایرانی و تاثیر زبان مادری در یادگیری اصطلاحات انگلیسی. به این منظور، چهل زبان آموز ایرانی که از لحاظ سطح زبانی همگن بوده به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی که هرکدام شامل 20 زبان آموز بوده تقسیم شدند. به زبان آموزان گروه الف، 80 اصطلاح انگلیسی با استفاده از ریشه شناسی و زبان آموزان گروه ب با استفاده از معادل فارسی تدریس شد. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش عبارتند از: آزمون تافل، پیش آزمونی شامل 90 اصطلاح به منظور کاهش تاثیر آگاهی پیشین زبان آموزان نسبت به اصطلاحات مقصد و پس آزمونی شامل 80 اصطلاح انتخاب شده برای تدریس. مواد آموزشی این تحقیق فرهنگ لغت اصطلاحات آکسفورد و جلد سوم کتاب Interchange بود. بعد از اتمام دوره ی بیست جلسه ای آموزش، پس آزمونی شامل 80 سوال چهار گزینه ای بر اساس 80 اصطلاح تدریس شده، برای تعیین میزان یادگیری اصطلاحات و تاثیر زبان مادری بر یادگیری، برگزار شد. داده های بدست آمده از پس آزمون با استفاده از آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این تحقیق حاکی از این است که گروه آموزش داده شده به شیوه ی ریشه شناسی در مقایسه با گروهی که با استفاده از معادل فارسی به آنها آموزش داده شده بود، عملکرد بهتری را از خود نشان دادند. همچنین تداخل زبان مادری در گروهی که با استفاده از معادل فارسی به آنها تدریس شده بود، بارزتر بود. نتایج نشان دهنده ی ارزش آموزشی ریشه شناسی در تدریس و یادگیری اصطلاحات است.
-
رابطه ی میان ویژگی های شخصیت فراگیران ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی و فعالیت های بازده شفاهی زبان
مرضیه دهشیخی 771 -
تاثیر درون گرایی/برون گرایی و تکنیک برجسته سازی متنی بر یادگیری گرامر فراگیران زبان
آسیه پاسیده 770 -
ارتباط بین هوش هیجانی وکلامی دانشجویان ایرانی و توانای مهارت خواندن انها
سیدمحمد خاوندگاران 769