درباره گروه

معرفی گروه آموزشی زبان و ادبیات انگلیسی

تاریخچه کامل گروه:

گروه زبان و ادبیات انگلیسی فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در سال 1349 آغاز و متعاقبا در رشته دبیری زبان انگلیسی نیز دانشجو پذیرفت. توسعه کمی و کیفی گروه به طور مستمر تا سال 1356 ادامه یافت و این گروه توانست در این سال دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی جذب کند.  گروه زبان و ادبیات انگلیسی در سال 1356 از توان آموزشی 28 عضو هیات علمی تمام وقت شامل یک دانشیار، 6 استادیار و 21 مربی که بیست نفر از آنها دارای ملیت غیر ایرانی بودند بهره میبرد. در حال حاضر این گروه   با دوازده عضو هیات علمی شامل دو استاد تمام، یک دانشیار و 9 استادیار  هر ساله در سه مقطع کارشناسی (مترجمی زبان انگلیسی و زبان و ادبیات انگلیسی)، کارشناسی ارشد (آموزش زبان انگلیسی و زبان و ادبیات انگلیسی) و دکتری (آموزش زبان انگلیسی) در دوره های روزانه، شبانه و پردیس دانشجو می پذیرد. جذب دانشجوی بین المللی در  مقطع کارشناسی ارشددر  این گروه از سال تحصیلی 1397 اغاز شد.    این گروه  در راستای گسترش رشته های آموزشی گروه زبان و ادبیات انگلیسی در صدد ایجاد دو رشته مترجمی زبان و زبانشناسی همگانی می باشد. گروه زبان و ادبیات انگلیسی از سال 1394 با تاسیس مرکز زبان دانشگاه، دامنه خدمات رسانی آموزشی و پژوهشی خود را به بخشهای مختلف دانشگاه و سایر موسسات و نهادهای دولتی و غیر دولتی گسترش داده است.

رشته های تحصیلی:

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی از سال 1376

کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی از سال 1374

کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی از سال 1374

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی از سال 1387

دکتری آموزش زبان انگلیسی از سال 1388

آمار دانشجویان به تفکیک مقطع و گرایش:

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی 155 نفر

کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی 110 نفر

کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی 44 نفر

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی 25 نفر

دکتری آموزش زبان انگلیسی 23 نفر

دانشجوی بین الملی: 35

تمرکز آموزشی گروه:

اعضای هیات علمی گروه علاوه بر تدریس دروس مربوط به سه گرایش موجود در گروه و ارایه درس زبان خارجی (عمومی)  به کلیه گروه های آموزشی دانشگاه، فعالیت آموزشی خود را با ارایه کارگاه ها و دوره های آموزشی مرتبط با زبان انگلیسی در سطح دانشگاه و موسسات متقاضی گسترش داده اند. در این راستا، فعالیتهای اعضا در مرکز زبان دانشگاه، کتابخانه مرکزی دانشگاه و مرکز زبان آزفا قابل ذکر هستند.

تمرکز تحقیقاتی گروه:

اعضای هیات علمی گروه   فعالیت های پژوهشی خود را در حوزه های تحلیل گفتمان، مطالعات زبان دوم، سنجش زبان برنامه ریزی درسی ،مطالعات ترجمه، زبان شناسی همگانی( واژه شناسی-نحو)، نقد ادبیات، ادبیات پسا استعماری   مطالعات شرق شناسی و ادبیات تطبیقی در  قالب مقالات علمی درمجلات معتبر داخلی و خارجی و نشر کتب متعدد منتشر کرده است.

تعداد اعضای هیات علمی و گرایش های ایشان:

این گروه در حال حاضردو  استاد تمام ،یک  دانشیار و9 استادیار دارد. این اعضا در گرایش های زیر مشغول فعالیت های آموزشی و پژوهشی  خود هستند:

1. تحلیل گفتمان 2. مطالعات زبان دوم  3. سنجش زبان 4.  برنامه ریزی درسی5.  مطالعات ترجمه 6.فن آوری وآموزش زبان 7. واژه شناسی و نحو  8.  نقد ادبیات 9.  ادبیات پسا استعماری  10. مطالعات  011شرق شناسی 12. ادبیات تطبیقی