اعضای هیئت علمی - دانشکده ادبیات و علوم انسانی

استادیار
تاریخ بهروزرسانی: 1404/02/18
لیلا قلعه تکی
دانشکده ادبیات و علوم انسانی / گروه زبان فرانسه
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
مطالعه تطبیقی ساختار روایی در ژرمینال اثر امیل زولا و عشق اثر مارگاریت دوراس
سمیرا جوانمردی 778 -
بررسی نماد آب و خاک در مجموعه ی " اشعار زحلی " پل ورلن
نرگس ناصری زاده 778 -
بررسی نماد نور در تفکرات شاعرانه آلفونس دو لامارتین و دیوان حافظ
ریحانه بحرینی نژاد 778 -
مطالعه ی نماد آب در مجموعه گل های بدی اثر شارل بودلر
ندا هزاریان 777 -
بررسی نمادهای هوا و خاک در رمان های ترز دسکرو و گوشت و خون اثر فرانسوا موریاک
زینب اسدی شیخ رباط 776 -
بررسی نمادهای نور و تاریکی در مجموعه اشعار سرچشمه های باد و اغلب اوقات اثر پی یر روردی.
نسا اسمند 775چکیده :
قرن بیستم قرن تحولات چشمگیری در مکاتب و جنبشهای ادبی و هنری است. این تحولات حرکت ادبیات و خصوصا شعر فرانسه را به سمتمدرنیته و نوآوری نوید می دهند. یکی از شاعران فرانسوی قرن بیستم که کمک فراوانی به این نو آوری شعری کرد،پی یر روردی است. شعر روردی، که متاثر از سبک کوبیسم است، ترکیبی از واقعیت اسفناک زمانه ی او و آرزو و آرمان غیرواقعی او است. شعراو همچنین ، در آن واحد ، سرشار از تصاویر و تم های متفاوت وگاه متضاد است . ازجمله آنها تاریکی و روشنایی است ، دو مفهومی که در نقاشی نیز نقشی اساسی ایفا می کنند . با این تضاد، شاعر نوعی شوک ذهنی و بصری بر روی کاغذ ایجادمی کند ، مانندآنچه که رنگ ها روی بوم نقاشی می آفرینند. اهمیت این دوموضوع در شعرروردی مانند اهمیترنگ ها در نقاشی است. درواقع،نور برای او یک موضوع عادی و معمولی نیست، بلکه مجموعه ای ازمفاهیم مثبت و منفی است که متناسب باحضور یا عدم حضور نور در شعر خود نمایی می کنند. او در آثار شاعرانه ی خود، از سبکی نو و انقلابی ، بی نظمی چاپی و زبان بی حاشیه و مختصر برای بیان ایده هاو توضیح تم های مورد علاقه ی خود بهره گرفته است.
بررسی نماد های تاریکی و روشنایی در دو مجموعه شعرروردی، اغلب اوقات و سرچشمه های باد، که در بی نظمی ای اجتماعی، سیاسی و هنری نوشته شده اند، اساس این تحقیق خواهد بود. اغلب اوقات مجموعه ای از اشعار منتخبی است که بین سالهای ١٩١٥تا ١٩٢٢ منتشر شده اند. سرچشمه های بادکه در مدت زمان اقامت او در صومعه سولوزمه در سالهای ١٩٢٦تا ١٩٦٠نوشته شد، موضوعات مورد علاقه شاعر را بعد از عزلت نشینی اش نشان میدهد. به این ترتیب در فصل اول بطور خلاصه سبک شعری روردی و دنیای شاعری او را مورد مطالعه قرارمی دهیم و اشاره ای به شعر تصویرگرانه ی او داریم. سپس در فصل دوم نمادهای تاریکی، و در فصل سوم نمادهای روشنایی را بررسی می کنیم.
-
دنیای زنانه در شعر آنا دو نوآی و فروغ فرخزاد
راضیه مالکی ناشی 775موضوع مورد مطالعه ما، دنیای زنانه، در واقع بیان احساسات، عواطف، علایق، شادی ها، رنج ها، دیدگاه ها، اعتقادات و تفکرات زنانه می باشد. این موضوع، که در اکثر آثار ادبی حاکم است، در شعر دو شاعر فرانسوی و ایرانی، آنا دو نوآی و فروغ فرخزاد، نمود خوبی می یابد. در واقع، آنها تفکرات، احساسات و عواطف زنانه را توسط شعر خود بازگو می کنند. این احساسات در خلال دو موقعیت متضاد بدبختی و خوشبختی به خوبی نشان داده می شوند. از طرفی، آنا و فروغ از تنهایی و نا امیدی خود رنج می برند و در عین حال تصاویری از لحظات بدبختی در زندگی خصوصی و جامعه خود را به ما عرضه می دارند. از سوی دیگر، با توصیف موقعیت های خوشایند زندگی، دو شاعر امید خود به آینده را آشکار می کنند. به این ترتیب، در خلال یک مطالعه تطبیقی، به مطالعه ی شباهت ها و تفاوت های فکری و احساسی این دو شاعر در جامعه فرانسه و ایران در عصر آنها پرداخته¬ایم. در فصل اول، به مطالعۀ جایگاه و نقش این دو شاعر در ادبیات عصر آنها پرداخته و همچنین نگاهی به دنیای شاعری و سبک شعری آنها انداخته¬ایم. در فصل دوم و سوم، تلاش ما بر این بوده تا به بیان احساسات بدبختی و خوشبختی این دو شاعر در دو موقعیت نامساعد و مساعد زندگی و جامعه بپردازیم.
-
بررسی دنیای عشق در چشمان السا اثر لویی آراگون و دیوان شمس تبریزی اثر مولانا جلال الدین محمد بلخی.
زهرا پرویسی 775چکیده
عشق یکی از موضوعات بسیار مهم در ادبیات است. این موضوع تحت تاثیر فرهنگ، زمان و ذوق نویسندگان و شاعران شکل¬های مختلفی به خود می¬گیرد. عشق می¬تواند مادرانه، پدرانه، برادرانه و یا بین یک زن و مرد و یا حتی الهی باشد. در زندگی نمی¬توان از این عنصر مهم چشم پوشید یا بدون آن به زندگی کردن ادامه داد. در این پژوهش، از خلال دو مجموعه شعری، چشمان السا اثر لویی آراگون و دیوان شمس اثر مولانا، دنیای عاشقانه دو شاعر از کشورهای متفاوت را بررسی کردیم. با بررسی این دو مجموعه، به وجود دو نوع عشق پی بردیم : عشق بشری نزد شاعر سورئالیستی و عشق الهی نزد شاعر عرفانی. پس از دیدار آراگون با السا تریوله و مولانا با شمس تبریزی، تغییرات اساسی در زندگی این دو شاعر به وجود آمد. این دو معشوق، زندگی و طرز تفکر این شعرای عاشق را دگرگون کرده¬اند. در این پایان نامه، ابتدا و در اولین فصل، جایگاه شاعران را در ادبیات فرانسه و فارسی مطالعه کرده و همچنین نگاهی به زندگی و دنیای شعری آن¬ها انداختیم. سپس در فصل دوم، مضمون و اهمیت عشق را در شعر این دو شاعر بررسی کردیم که منجر به شناخت دو معشوقه از دو نوع عشق متفاوت شد : معشوقه¬ی انسانی و معشوقه¬¬ی الهی. در فصل سوم، به بررسی مفهوم و ویژگی های وصال عاشقانه در دو اثر پرداختیم. از خلال این پژوهش تلاش کردیم تا به مفهوم و خصوصیات دنیای عاشقانه در شعر لویی آراگون و مولانا دست یابیم.
-
شکل گیری یک تمدن در رمان جمعه یا اقیانوس آرام اثر میشل تورنیه
پریا خانکشی زاده اذرانگوت 774خلاصه: رمان جمعه یا اقیانوس آرام اولین رمان میشل تورنیه است که در سال 1967 نگاشته شد و به واسطه ی این اثر جایزه ی بزرگ رمان را از فرهنگستان فرانسه دریافت میکند. ایشان نسخه ای دیگر از این اثر با عنوان جمعه یا زندگی وحشی که برای کودکان نگاشته اند که شامل نکاتی از زندگی خود نویسنده می باشد.
موضوعات اصلی رمان شامل جهان، جامعه، طبیعت و تمدن است. حوادث رمان توسط دو شخصیت متضاد رابینسون متمدن و جمعه سرخ پوست در جزیره ای بدون سکنه رقم میخورد. رابینسون با استفاده از وسایل به جا مانده از کشتی غرق شده و با کمک الهام از طبیعت و تجربیات گذشته سعی می کند نیاز های خود را برطرف کند که تلاش وی منجر به شکل گیری تمدنی در این جزیره می شود . جمعه هم سعی دارد رفتاری سازگار با طبیعت را القا کند.
در این تحقیق سعی داریم با استفاده از رمان تورنیه چگونگی شکل گیری تمدنی را در جزیره ای متروک نشان دهیم. از این رو به بررسی عملکرد و نقش شخصیت ها و همچنین نیازهای مادی و معنوی انسان و تاثیر آنها در روند پیشرفت انسان و تشکیل تمدنی هر چند ساده در جزیره ای متروک می پردازیم.
-
بررسی مکان و زمان در رمان بابا گوریو اثر بالزاک
خدیجه حسین زاده سورشجانی 774
چکیده
قرن نوزدهم قرن تحولات سیاسی، ادبی و هنری است. این تحولات در اکثر آثار ادبی این دوره بیان شده است. بابا گوریو رمان واقع گرایانه و بزرگ بالزاک، یکی ازبهترین آثار ادبی فرانسه در قرن نوزدهم می باشد. در این رمان، نویسنده مکان های عمومی و خصوصی قرن نوزدهم را توصیف می کند. مکان اصلی داستان، پانسیون ووکر است که در حقیقت، نماد جامعه ای کوچک می باشد که از مجموعه ای از طبقات اجتماعی سازمان دهی شده تشکیل شده است. ازآنجایی که بررسی مکان، بدون بررسی زمانی که در آن جاری است، غیر ممکن می باشد، در این پایان نامه، بطور همزمان به بررسی مکان و زمان در این رمان بالزاک می پردازیم. در این رمان، مکان واقعی و غیر واقعی با جزییات زیادی توصیف شده است. به همین ترتیب، زمان واقعی یا غیر واقعی نیز با جزییات بیان گردیده است. مکان بالزاکی در رمان باباگوریو به ما این امکان را می دهد که مکان و زمان واقعی و روابط موجود میان آنان را با شخصیت های رمان به خوبی بررسی کنیم. همچنین، مکان و زمان غیر واقعی نیز در رابطه با رویاها و آرزوهای اشخاص برای آینده ایفای نقش می کنند. به این ترتیب، در فصل اول به بررسی اهمیت بالزاک و رمان او در ادبیات قرن نوزدهم فرانسه و در فصل دوم، به بررسی مکان و ویژگی های آن در رمان باباگوریو می پردازیم. فصل سوم نیز به بررسی زمان در این رمان اختصاص دارد.