انجمن ترویج زبان وادبیات فارسی
- معرفی رییس انجمن ترویج زبان وادبیات فارسی
- اعضای انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه خوزستان
- تاریخچه و اهداف انجمن ترویج زبان وادب فارسی
- راهاندازیانجمن ترویج زبان وادب فارسیشعبه خوزستان
- گزارشی از گشایش انجمن ترویج زبان وادب فارسی شعبه خوزستان
- لینک انجمن ترویج زبان وادبیات فارسی کشور
- عکس هایی از مرکز انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی
- بزرگداشت حافظ
- آغاز به کار دبیرخانه ی گرد همایی پانزدهمین انجمن بین المللی ترویج وزبان ادبیات فارسی
- دومین جایزه ی ادبی دانشجویی اهواز
- همایش فرهنگی با استاد فرزانه دکتر پور نامداریان
- نشست علمی تخصصی آموزش زبان ادبیات فارسی دانشکده ادبیات
گزارشی از گشایش انجمن ترویج زبان وادب فارسی شعبه خوزستان
گزارش افتتاح انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه خوزستان
شعبه استان خوزستان انجمن ترویج زبان و ادب فارسی امروز سه شنبه ۲۰ آذرماه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز، گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر میرباقری فرد رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی پیش از گشایش این انجمن در نشستی با حضور دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه، بیان کرد: از حضور در دانشگاه ریشه دار شهید چمران اهواز خرسندم و اینکه خوشبختانه زمینه گشایش انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در این دانشگاه فراهم شد.
وی افزود: از سال قبل شعبه های انجمن در کشور راه اندازی شده و با توجه به شناختی که از منطقه خوزستان داریم پیش بینی این بود که این استان و دانشگاه شهید چمران اهواز از شعبه های فعال خواهند بود؛ انجمن ماموریت های خود را در دو بخش داخلی و بین المللی ترسیم کرده و خوزستان می تواند در هر دو بخش موفق باشد.
رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، ادامه داد: حمایتهای دکتر خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در راهاندازی این انجمن بسیار مؤثر بوده و این مسئله نیز تعهد ما را افزایش میدهد و تلاش خواهیم کرد حمایتهای لازم را در راستای اهداف ملی و اعتلای فرهنگ و زبان فارسی داشته باشیم.
میرباقری فرد بیان کرد: رشته زبان و ادبیات فارسی در آموزش عالی کشور رشتهای راهبردی شناخته میشود و در کنار سابقه علمی و یافتههای تحقیقاتی و ظرفیت بزرگی که برای آفرینشهای ادبی وجود دارد اگر این ظرفیتها تقویت شود دستاوردهای مهمی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را در پی خواهد داشت.
وی، تصریح کرد: اخیراً در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند جامع خط، زبان و ادب فارسی با تأکیدات مقام معظم رهبری به تصویب رسید و در وزارت علوم نیز برنامههای مهمی در این حوزه وجود دارد؛ ظرفیت خوبی به وجود آمده تا زبان و ادبیات فارسی در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و اگر متولیان امر به وظایف خود به خوبی عمل کنند یافتهها، پژوهشها و فارغالتحصیلان این رشته نقشی مهمی در برنامهریزیهای کشور خواهند داشت.
استاد دانشگاه اصفهان، گفت: انجمن ترویج زبان و ادب فارسی از قدیمیترین انجمنهای کشور است و پس از انقلاب در بازنگری در اساسنامه انجمن عنوان انجمن استادان زبان و ادب فارسی به انجمن زبان و ادب فارسی تغیر یافت و از آن پس فعالیتهای مهمی را در داخل و خارج کشور آغاز کرده است.
میرباقری فرد اظهار کرد: برگزاری گردهماییهای بینالمللی سالیانه است ازجمله این فعالیتها است که ۱۳ دوره آن برگزارشده است و امسال آخرین دوره در دانشگاه شیراز برگزار شد.
وی، اضافه کرد: همچنین کارگروههای پژوهشی با دو رویکرد تولید علم و ترویج زبان و ادب فارسی نیز در انجمن شکل گرفت؛ از سوی دیگر شوراهای انجمن هم در دانشگاههای جامع و استانهای بزرگ کشور راهاندازی شد که در ابتدا با ۱۲ دانشگاه مکاتبه و زمینه تشکیل شعبهها فراهم گردید.
رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ، بیان کرد: امروز خوشبختانه دهمین شعبه انجمن در دانشگاه شهید چمران اهواز و در استان خوزستان راهاندازی شده است؛ دانشگاه فردوسی مشهد،شعبه گیلان، مازندران، کرمانشاه، اردبیل، یزد، فارس و دانشگاه زنجان ازجمله شعبههای فعال هستند.
میرباقری نیا، اذعان کرد: در خارج از کشور نیز شعبه منطقه بالکان راهاندازی شده است؛ با وجودی که در این منطقه هیچوقت حضور نظامی نداشتهایم اما وقتی وارد آن میشویم ادبیات فارسی در عمق فرهنگ مردم بالکان رسوخ پیداکرده است. در آینده شعبه پاکستان و ترکیه فعال خواهد شد، همچنین در عراق، امریکا، اروپا و افریقا نیز فعالیتهایی انجامشده و امیدواریم گسترشها همراه با شرایط مطلوب باشد.
وی، گفت: شعبهها با ساختار شورای علمی در هر استان تشکیل میشود که اعضا از تمامی دانشگاهها و دستگاههای تأثیرگذار در حوزه ادبیات فارسی هستند؛ به همین دلیل ازجمله انتظارات از شعبههای انجمن در استانها این است که ادبیات بومی، ادبیات عرفانی، کودک و ... را فعال نمایند.
رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، بیان کرد: آفرینشهای ادبی از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه شود؛ برای بروز استعدادهای ادبی تاکنون بسترهای مناسبی فراهم نبوده و در حوزه ادبیات تاکنون برنامهای تدارک دیده نشده است. نظام آموزشی ادبیات خلاق در حال شکلگیری است و باید کوشش کنیم استعدادهای ادبی را شناسایی کنیم و در حوزه شناسایی استعدادهای مختلف اقدام نماییم.
دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز ضمن حمایت از این انجمن گفت: انجمن ترویج زبان و ادب فارسی باید پیش از این در استان شکل میگرفت و از تلاشهای مسئولان دانشکده ادبیات و علوم انسانی برای راهاندازی انجمن تقدیر میکنیم.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم با حمایتهای لازم از این انجمن فضایی برای حضور اندیشمندان این حوزه فراهم کنیم تا رسالت اصلی خودمان را نسبت به زبان فارسی انجام داده باشیم.
دکتر یاحقی استاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو شورای مرکزی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی نیز عنوان کرد: خوزستان به لحاظ تاریخی ظرفیت بسیار زیادی دارد؛ بسیاری از نامهایی که در این استان وجود دارد دارای پیشینه زبان فارسی، تاریخی و دارای اصالت است.
وی، اظهار کرد: زبان فارسی یک عامل پیونددهنده هویت ملی است و رسالت ما برای ترویج این زبان بسیار مهم است. زبان را اگر به عنوان ابزار ارتباطی تلقی کنیم موجب ارتباط و نزدیکی افراد به یکدیگر و ارتقاء و پیشرفت میشود؛ زبان فارسی از عوامل مهم در فرهنگ ایران است و با توجه به فرهنگ غنی و تنوع قومی بالای استان خوزستان این انجمن میتواند منشأ بسیاری از اقدامات مهم در این حوزهها باشد.
دکتر جوکار رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی استان خوزستان نیز در این باره اظهار کرد: زبان فارسی یکی از مهمترین عناصر وحدت ملی برای کشور است؛ وقتی از زبان فارسی صحبت می کنیم منظورمان زبانی است که تمامی قوام ایرانی و پیروان همه مذاهب رسمی کشور را پوشش میدهد و این مساله نشان دهنده اهمیت این زبان است.
وی تصریح کرد: آثار ادبی فارسی یکی از غنی ترین آثار ادبی جهان است و از پشتوانه های فرهنگی و تاریخی کشور ایران محسوب می شود که باید به درستی شناسانده و قدر دانسته شود.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: خوزستان دهمین استانی است که انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در آن راه اندازی می شود و با حضور استادانی از دانشگاه های مختلف استان این انجمن در دانشگاه شهید چمران اهواز، راه اندازی شد.
جوکار همچنین از برگزاری پانزدهمین همایش بین المللی ترویج زبان و ادب فارسی سال ۹۹ در دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد.
گفتنی است این نشست با حضور دکتر جوکار رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز و رئیس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی خوزستان، اعضای هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اهواز و پیام نور استان برگزار گردید.
دکتر صالحی، دکتر قاسمی پور، دکتر پورمظفری، دکتر نصیری شیراز و دکتر افضلی از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر گیتی فروز و دکتر کدخدایی از دانشگاه پیام نور اهواز، دکتر خواجات از دانشگاه آزاد اهواز، دکتر طهماسبی از دانشگاه آزاد شوشتر و آقای عبدی مکوند از دانشگاه فرهنگیان اهواز اعضای انجمن ترویج زبان و ادب فارسی خوزستان هستند.